Langer thuiswonen met domotica in de thuiszorg

Wat is domotica in de thuiszorg?

Domotica is slimme huisbesturing. Hierdoor is zorg op afstand mogelijk waardoor ouderen en hulpbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen in een voor hen vertrouwde omgeving. Domotica voor thuiszorg biedt nieuwe mogelijkheden voor zowel ouderen als de zorgverleners op afstand. Door verlichting en deurcommunicatie te integreren in domotica systemen wordt de woning veiliger voor ouderen en hulpbehoevenden en kan er makkelijker hulp ingeschakeld worden bij noodgevallen.

 

Voorbeelden van domotica in de thuiszorg

Er zijn veel voorbeelden van domotica toepassingen in de zorg waardoor thuis wonen veiliger en comfortabeler wordt. Denk hierbij aan de volgende voorbeelden van domotica:

  • Automatisch schakelen van meerdere lampen met één druk op de knop
  • Bewegingsmelders schakelen verlichting en geven een teken van beweging
  • Paniekschakelaar schakelt alle gekozen verlichting in en om de woning aan
  • Koppeling met alarmsysteem, schakelt verlichting in en bestuurt rolluiken
  • Deurcommunicatie, altijd zien wie er aanbelt en de deur ontgrendelen voor bijvoorbeeld hulpverleners
  • Automatisch (gevaarlijke) apparatuur uitschakelen, zoals een strijkijzer, kookplaat en dergelijke
  • Aanwezigheidsmelder zorgt dag en nacht voor een beschermd gevoel

Domotica voor ouderen

De domotica van Busch-Jaeger en KNX systemen zijn zeer geschikt voor ouderen. U kunt de domotica volledig naar de zorgsituatie en persoonlijke voorkeur aanpassen. Laat bijvoorbeeld automatisch de verlichting inschakelen zodra iemand een ruimte betreedt of het bed verlaat. Ouderen kunnen direct zien wie er voor de deur staat door integratie van een video-intercom. Of direct hulp oproepen met een paniekschakelaar.

Langer thuis wonen voor ouderen (met dementie)

Met behulp van domotica wordt ouderen met dementie hulp op afstand geboden, waardoor zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen. De automatische huisbesturing ondersteunt ouderen en verhoogt de eigenwaarde. Door het toepassen van de Busch-Jaeger domotica systemen geeft u ouderen een veilig en comfortabel gevoel en neemt u onzekerheid weg. 

Het gebruik van domotica in de zorg geeft ook zekerheid bij de familie van ouderen en zorgbehoevenden. De wetenschap dat zij in een veilige situatie leven is prettig. Daarbij is er de mogelijkheid om automatische meldingen te krijgen bij beweging, of juist geen beweging. Dat geeft een rustig gevoel voor zowel de hulpbehoevende als de familie. 

Smart home configurator

Smart Home Configurator

Stel zelf uw persoonlijke domotica systeem samen 

Start de Smart Home Configurator

Verkooppunten

Zoekt u een Busch-Jaeger leverancier bij u in de buurt?

 

Leverancier zoeken

 
 
DICHT